Aanbod

Wil jij graag een soepel en gezond lichaam krijgen of behouden? Dan is Pilates vast iets voor jou. Je traint niet alleen op een hele fijne manier, in alle rust met je medesporters, maar zorgt er ook voor dat je sterk wordt of blijft en voor de toekomst een stuk langer fit bent. Pilates is voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig. Er is niemand die dit niet kan. Je start op je eigen niveau en bepaalt zelf wanneer je meer aan kunt. Hieronder lees je de drie belangrijke principes van Pilates. Wil je meer weten? Bel dan gerust vrijblijvend, dan vertel ik je met alle plezier meer en kijken we naar jouw specifieke wensen.

De 3 principes van Pilates:

 1. Concentratie

Bewegingen voer je met volledige aandacht en concentratie uit. Je probeert duidelijk te voelen welke spieren je aanspant. Door die volledige aandacht vergeet je ook even alle andere dingen. De concentratie verbetert de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de uitvoering en dus ook het resultaat. De training wordt hierdoor effectiever en intensiever.

 1. Beheersing en nauwkeurigheid

Je voert alle bewegingen beheerst uit, waardoor het effect op zijn hoogst zal zijn. Slordig uitgevoerde bewegingen zorgen voor meer blessures.

 1. Centrum en ademhaling

Stabiliteit en stevigheid van je lijf wordt niet bepaald door de kracht van je armen en benen maar door je ‘core’, het centrum van je lichaam. Daarom train je in Pilates je ‘powerhouse’ namelijk je onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Hierbij is een optimale ademhaling van groot belang. Je hebt namelijk voldoende zuurstof nodig om de intensieve training te kunnen volbrengen.

 

Het effect van Pilates:

 • Pilates zorgt voor het voorkomen van blessures
 • Het verstevigt je spieren om je wervels
 • Het verbetert je houding
 • Je voelt je minder stijf en krijgt een betere conditie
 • Het helpt bij het herstellen van blessures
 • Het helpt bij stress en depressiviteit

De verschillende vormen van Pilates

 1. Pilates voor beginners

Als je net begint met Pilates en sporten niet gewend bent , start je met het trainen van je onzichtbare spieren. Je leert de basiselementen om jezelf langzaam maar zeker sterker te maken. Iedereen kan de beginnerslessen volgen. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat je dit niet zou kunnen.

 

 1. Pilates voor gevorderden

Je bent inmiddels zover dat je ‘core’ sterk genoeg is voor het vervolg, namelijk de zwaardere oefeningen. Het grootste verschil tussen beginner en gevorderde zijn zit hem in het met gemak kunnen uitvoeren van de basisoefeningen, waardoor je geconcentreerd verder kunt om jezelf nog meer te gaan versterken.

 

 1. Pilates voor senioren

De basis voor Pilates voor senioren is gelijk aan die van beginners. Het verschil is dat er creatieve oplossingen gevonden worden om alle oefeningen toch goed uit te kunnen voeren als ze door problemen niet lukken. Denk aan andere invalshoeken of combineren van oefeningen. Goed voor lichaam en geest. Daarnaast het natuurlijk erg gezellig hebben met elkaar.

 

 1. Pilates Rug en Fit

Ongeveer twee miljoen mensen hebben rugklachten. Het is toch jammer als je niet weet hoe je een groot deel van deze klachten kunt voorkomen of herstellen? Je rug goed hol kunnen maken kan voorkomen dat je darm-, blaasklachten en slechte doorbloeding hebt. Verklevingen in de rug kunnen ervoor zorgen dat je weinig lucht hebt, nekklachten krijgt of pijn in de borst ervaart. We trainen spiergroepen (ketens) en isoleren in de oefening niet een bepaalde spier. Isolatie kan namelijk disbalans veroorzaken. Deze manier zorgt voor stabiliteit van de rug en romp.

 

 1. Pilates Zwanger en Fit

Tijdens de zwangerschap kunnen allerlei ongemakken ontstaan. Hoewel dit natuurlijk een hele leuke tijd hoort te zijn, is het daarom goed eens te kijken of Pilates passend voor jou kan zijn. De insteek van de lessen is altijd veiligheid voor je kindje en voor jezelf en het soepel houden van je lichaam. Waar zorgt Pilates Zwanger en Fit voor?

 

 • Bestrijden van bekkeninstabiliteit en rugklachten
 • Bestrijden bekkenbodemklachten (denk aan incontinentie)
 • Voorkomen en bestrijden van overgewicht
 • Goed ontspannen